Vrei să ai copii ( intre 4 ani și adolescenti) mai flexibili, mai veseli, mai toleranți, mai creativi și mai puțin înclinați spre agresivitate sau alte comportamente neconstructive, dar mai asertivi și mai siguri pe ceea ce au de spus sau de făcut? Iată o invitație la dezvoltare personală prin joacă.

Adriana Bogdan, psiholog, psihoterapeut, professor Montessori cu studii de specialitate în SUA și cu experiență de peste 8 ani în domeniu vă invită la un proiect inedit în Romania

V-am promis în articolul cu Adriana Bogdan că vom reveni cu vești despre proiectele pe care le are în desfășurare.

https://mykidvip.com/2022/02/15/articol-interviu-de-vorba-cu-adriana-bogdan-psiholog-psihoterapeut-si-profesor-montessori-de-8-ani-pentru-copii-de-6-12-ani-cu-studii-efectuate-in-domeniu-in-sua/

Iată unul dintre ele:

În atenția părinților de copii de la 4 ani și până la adolescenți.Doresc să ofer copiilor voștri ocazia de a explora, într-un mediu sigur, prin intermediul unor personaje de poveste inventate de ei, trăirile și experiențele pe care le parcurg în prezent, ca și pe cele ce i-au tulburat în trecut.


Sopul nostru este ca, pe parcursul acestei explorări, să-i ajutăm să se simtă mai liniștiți și mai confortabil în propria poveste, în aici-și-acum-ul vieții cotidiene.


Acest lucru îi va ajuta să pășească spre viitor cu încredere în ei și în ceilalți, cu abilități mai bune de a interacționa cu cei din jur, cu puterea de a depăși piedicile și de a spune cu curaj ceea ce simt, care este punctul lor de vedere, ce doresc și ce nu doresc să facă.


Le vom oferi ocazia de a fi parte dintr-un grup în care doi psihoterapeuți specializați în psihodramă, împreună cu încă cinci copii de vârste similare, îi vor susține în a se auto-defini în culorile preferate de ei.


Prin mijloace teatrale, copiii vor deveni mai flexibili, mai veseli, mai toleranți, mai creativi și mai puțin înclinați spre agresivitate sau alte comportamente neconstructive, dar mai asertivi și mai siguri pe ceea ce au de spus sau de făcut.


Pe scena psihodramatică, ei vor descoperi împreună, mereu și mereu, noi modalități de a rezolva pașnic conflictele și se vor conecta la un izvor de spontaneitate care să le permită să se definească ca persoane originale și, totuși, bine integrate în grupurile din care fac parte.


În cadrul sesiunilor de terapie prin joaca le oferim copiilor un mediu aparent fără reguli, în care fiecare poate fi el însuși.


Aici, copilul dvs. va putea îmbrăca, după poftă, mantia întunecată a celui mai înfricoșător vrăjitor sau mantia strălucitoare a celui mai drept dintre regi.


Va putea explora, la adăpostul rolului ales, părțile sale mai luminoase sau mai puțin luminoase, ajungând astfel să obțină o armonie interioară și o mai bună acceptare de sine.


În joc, copiii vor putea explora rolurile spre care pornirile lor îi îndreptă, vor intra în legătură cu alte roluri, construite de ceilalți sau provocate în el de ceilalți copii sau de către adulți.


Vor urma războaie sau negocieri, împrieteniri sau înrobiri, aventuri și vacanțe exotice, expuneri la pericole mari și salvări, dar, în final, fiecare copil își va găsi, în spațiul poveștii, prin grija psihoterapeuților care-și vor juca propriile lor roluri, împlinirea nevoilor, depășirea blocajelor și orientarea către pașii următori din dezvoltare.Dacă v-am stârnit interesul, vă invit, alături de colega mea, psihoterapeut Claudia Bøndergaard, să vă înscrieți copilul la sesiunea demonstrativă din data de 03 mai 2022. Adresa este Bdl. Theodor Pallady nr.5, Bloc X4, scara 4, ap.134, interfon 34, sector 3.


Vă rugăm să vă înscrieți în acest tabel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1X4peu6tkOUdt2RGgcK1Pjpv4du1AzUogymMDCw3_MCY/edit?usp=sharing


Vor fi doua sesiuni demonstrative.

Durata acestora va fi de o oră. Prima va începe la ora 16:00 și va fi destinată copiilor între 6 și 8 ani, cealaltă va debuta la ora 17:30, și va fi destinată copiilor între 9 și 11.


Dacă considerați că ceea ce oferim noi se potrivește copilului vostru de 4-5 ani sau pre-adolescentului sau adolescentului vostru, dați-ne de veste și vă vom anunța de îndată ce vom organiza un nou grup destinat vârstei lui.

Citește mai mult:

Un gând despre „Vrei să ai copii ( intre 4 ani și adolescenti) mai flexibili, mai veseli, mai toleranți, mai creativi și mai puțin înclinați spre agresivitate sau alte comportamente neconstructive, dar mai asertivi și mai siguri pe ceea ce au de spus sau de făcut? Iată o invitație la dezvoltare personală prin joacă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s