5 avantaje de a fi mamă pentru prima dată la 40+

Care sunt 5 din cele mai importante lucruri bune pentru o femeie pentru a deveni mamă pentru prima dată la vârste după 40 de ani

După cum spuneam în articolul despre avantajele mamei de 20+, media vârstei la care femeile devin mame pentru prima dată în Romania se aliniază tendințelor globale.

https://mykidvip.com/?p=497

Ba mai mult, în București se pare că a și depășit media europeană de 29,4 de ani, ajungând în 2020 la 30,9 de ani (conform Institutului Național de Statistică).

O cauză a creșterii acestei medii de vârstă este în principal reducerea maternității la copilele de sub 15 ani în ultimii 20 de ani.

În Australia se pare că numărul mamelor de 40+ a depășit numarul mamelor sub 15 ani. Acesta este un semnal că media nu va scadea în viitorul apropiat, ci dimpotrivă.

Fertilitatea femeilor este limitată.

Da. Bărbații sunt fertili o viață întreagă. Femeile nu.

Femeile intra la menopauză. Bărbații nu.

Vârsta medie la care intra femeile la menopauză este de 51 de ani conform studiilor medicale. Sunt femei care devansează acest proces la 40 de ani și altele care îl amână pana la peste 60. Iar asta nu este o alegere personală.

Și atunci îți pui întrebarea de ce fac femeile copii la 40+?

Pentru unele femei este o alegere. Aleg mai întâi, conform tendințelor sociale să se realizeze pe plan profesional, material și apoi se gândesc să întemeieze o familie.

Există chiar practica în țările nordice ca fetele tinere de 20 de ani să își congeleze ovocitele pe care să le poată folosi în viitor daca va fi necesar.

Pentru cele mai multe dintre femei din păcate nu este o alegere. Este un succes repurtat după ani mulți în care s-au luptat cu infertilitatea cauzată de diverse lucruri.

Iar infertilitatea la femei a crescut îngrijorător în ultimii ani. Peste tot în lume.

Viitoarele mame fac tratamente hormonale care le dau metabolismul peste cap, iau în greutate, suferă operații și intervenții dureroase și / sau costisitoare, fac insemnări artificiale sau Fertilizare In Vitro. Clinicile medicale care oferă astfel de servicii sunt pline ochi în România, mai ales în București, iar acesta este un semn că sunt multe de făcut în acest domeniu.

Și în final ajung să fie binecuvântate cu un copil. Acesta devine un vis implinit.

Iată că există și lucruri bune de care se poate bucura o femeie care devine mamă pentru prima dată la 40+:

1. Are răbdare

Timpul, experiența acumulată, încercările repetate de a avea un copil ale mamei ajung în cele din urmă să se transforme într-un mare avantaj pentru copil.

Acesta va avea parte de muuuultă răbdare din partea mamei pentru a-i explica toate cele din lume.

Aceasta va avea răbdarea necesară de a urma copilul în procesul de dezvoltare în ritmul acestuia, de a depăși perioada tantrumurilor cu calm și înțelegere.

2. De cele mai multe ori mama la 40+ a ajuns la un anumit confort material pe care îl poate împărți cu copilul și familia

Grijile pentru ziua de mâine în cazul mamelor de peste 40 de ani sunt în cea mai mare parte depășite.

În cei aproximativ 20 de ani de carieră s-a consolidat familia și s-a asigurat un cămin pentru familia extinsă. Condițiile de trai pentru copiii acestor mame sunt de cele mai multe ori peste medie.

3. Educația de care are parte copilul este mai studiată

Dat fiind că au deja o experiență de viață și de muncă, aceste mame ajung sa pună cap la cap niște principii, selectează mai atent ceea ce le oferă copiilor în materie de educație, fie că e vorba de jucării, școli, cursuri, cărți sau altele.

Dat fiind că s-au pregătit îndelung pentru a deveni mame, au citit, s-au documentat, au urmat cursuri de parenting, etc. Toate pentru a crește în mod ideal copilul pe care și l-au dorit cu ardoare ani la rândul.

Asta se va traduce în conștientizarea mamelor că e nevoie de informație pentru educație, că ceea ce știi deja nu e de ajuns, că pot lăsa garda jos și să nu se considere mai presus decât copilul, ci să îl pună pe cel puțin pe același loc cu o persoană adultă, acordându-i respect.

4. Construiește cu grijă amintiri

Tocmai pentru că matematica e simplă, iar dacă faci copil la 40 și traiesti până la 125, rezultă că stai cu copilul pe lumea asta aproximativ 85 de ani. Deci mai putin cu 20 dacă el se naște când are mama 20.

Mamele de 40+ știu asta foarte bine. Și pentru asta prețuiesc mai mult timpul petrecut cu copilul și creează încă de la bun început amintiri.

5. La 40+ mamele au ajuns să se cunoască, să se accepte așa cum sunt și să degaje în jurul lor căldură și încredere în forțele proprii

Aceste lucruri se transmit în mod inconștient copilului care folosește, după cum bine se știe, neuronii oglindă.

Cum adultul este persoana care influențează definitoriu caracterul copilului, mama fiind persoana cu care își petrece majoritatea timpului, felul de a fi al acesteia are un impact major în ceea ce va ajunge cel mic.

După cum spunea Dr. Maria Montessori, în perioada de vârsta 0-6 ani copiii absorb din mediul în care trăiesc, fără vreun efort, toate informațiile. Asta include și comportamentul adulților cu care intra în contact, mai ales al mamei.

Enjoy life! ❤️❤️❤️

Citeste mai mult:

Un gând despre „5 avantaje de a fi mamă pentru prima dată la 40+

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s